Super lækker og fedtfattig thai-ruskumsnusk
2 personer
- 8 stk kylling inderfilet
- 1 lille gulerod
- 10-15 sukkerærter
- 1/2 rødløg
- 2 små forårsløg
- 1/2 gul eller rød peberfrugt
- Evt. 1 stængel blad- eller blegselleri
- Evt. 3-4 små buketter broccoli
- 1 rød chili (alm. styrke… Ikke de stærke)
- 2 fed hvidløg
- 1 cm friskrevet ingefær (ca. 2 tsk.)
- 1 spsk. østerssauce
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. soya
- 2-3 spsk. rapsolie
Rå grøntsagsnudler
- 2 store gulerødder
- 1 stor grøn eller gul squash
- Et par tynde skiver hvidkål
- En spiralizer
Skær kyllinge i tynde skrå skiver. Skær sukkerærter i halve. Skær peberfrugt og gulerod i tynde små stave. Skær selleri i tynde skrå stænger og forårsløg i tynde skiver. Skær rødløg i alm. skiver. Hak chili og hvidløg fint.
Varm en wok godt op og steg kyllingen i rapsolie under konstant omrøring. Når kyllingen lige akkurat er gennemstegt tilsættes alle grøntsagerne inkl. chili og hvidløg og det hele svitses i 3-5 minutter under omrøring. Tilsæt soya, fiske- og østerssauce samt revet ingefær. Rør rundt i 1-2 minutter.
Server med rå grøntsagsnudler eller alm. æggenudler. Hvis du laver rå grøntsagsnudler, så brug en såkaldt spiralizer til gulerod og squash. Skær hvidkålen i tynde strimler.