Jespers slankewok

Super lækker og fedtfattig thai-ruskumsnusk

2 personer

  • 8 stk kylling inderfilet
  • 1 lille gulerod
  • 10-15 sukkerærter
  • 1/2 rødløg
  • 2 små forårsløg
  • 1/2 gul eller rød peberfrugt
  • Evt. 1 stængel blad- eller blegselleri
  • Evt. 3-4 små buketter broccoli
  • 1 rød chili (alm. styrke… Ikke de stærke)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 cm friskrevet ingefær (ca. 2 tsk.)
  • 1 spsk. østerssauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soya
  • 2-3 spsk. rapsolie

Rå grøntsagsnudler

  • 2 store gulerødder
  • 1 stor grøn eller gul squash
  • Et par tynde skiver hvidkål
  • En spiralizer

Skær kyllinge i tynde skrå skiver. Skær sukkerærter i halve. Skær peberfrugt og gulerod i tynde små stave. Skær selleri i tynde skrå stænger og forårsløg i tynde skiver. Skær rødløg i alm. skiver. Hak chili og hvidløg fint.

Varm en wok godt op og steg kyllingen i rapsolie under konstant omrøring. Når kyllingen lige akkurat er gennemstegt tilsættes alle grøntsagerne inkl. chili og hvidløg og det hele svitses i 3-5 minutter under omrøring. Tilsæt soya, fiske- og østerssauce samt revet ingefær. Rør rundt i 1-2 minutter.

Server med rå grøntsagsnudler eller alm. æggenudler. Hvis du laver rå grøntsagsnudler, så brug en såkaldt spiralizer til gulerod og squash. Skær hvidkålen i tynde strimler.