Kyllingedeller i ovn

Super velsmagende kyllingedeller. Går godt til en tomatsauce og pasta, men er lige så lækre sammen med lidt hjemmerørt chilidressing og en lækker salat.

Opskrift

  • 800g hakked kylling
  • 2 æggeblommer
  • 1 dl panko brødkrummer eller rasp
  • ½ dl friskrevet parmasan
  • Olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 2 små dåser tomatpure
  • 1 bundt persille
  • 2 dl hakket frisk spinat

Miks alle ingredienserne sammen i en skål med en elpisker. Gem den ene dåse tomatpure. Spray eller smør et ovnfast fad. Form kyllingedeller med en ske. De skal være lidt større en end golfbold. Miks den resterende dåse tomatpure med noget olivenolie og pensl alle kyllingedellerne på toppen.

Bages i ovnen i 20-24 minutter ved 200g. Brug et termometer til at sikre en ordentlig temperatur hele vejen igennem. I hvert fald 70+ grader. Bakterier dør først ved 75% grader, så vil du være helt sikker, skal du derop.

Server med en lækker salat med f.eks. quinoafrø, snittet rødkål, edamamebønner, avocado, sugersnaps, revet gulerod og mango.

Rigtig god med en chilidressing lavet af creme fraiche, sriracha, limejuice, æbleeddike, salt og peber. Smag dig frem.