Rejer i tomatflødesauce

Det bliver ikke mere simpelt, eller mere lækkert.

Opskrift

4 personer

  • 100-200g store tigerrejer pr. person. Der bør være i hvert fald 10-15 stykker til hver, hvis det skal være lækkert
  • 5-6 fed hvidløg
  • 1 mild/middelstærk frisk chili
  • 10-15 små cherrytomater
  • 1 bundt persille
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 3 dl kraftig bullion. Jeg bruger en blanding af fiske- og grøntsagsbullion. Gå efter en kraftig smag, da du blandet det op senere.
  • 1 dåse hakkede tomater eller tomatpassata (400-500g)
  • 1 lille dåse tomatpure.
  • 2 pakker frisk fettuccine eller lign. pasta.
  • Friskrevet parmasan
  • Olivenolie

Start med at pille rejerne. Hak 4 fed hvidløg og chilien fint. Dup rejerne tørre og bland dem med hvidløg, chili og lidt olivenolie. og stil dem til side.

Hak de to sidste fed hvidløg fint og sauter dem i en gryde i et par minutter ved god varme. Pas på de ikke bliver brune. Tilsæt tomatpure og sauter det med i 30 sekunder. Tilsæt bullion. Har du ikke købt tomatpassata, så kør de hakkede tomater gennem med en stavblender først. Bland tomatpassata i gryden. Tilsæt 2 spsk friskrevet parmasan. Smag til med salt/peber og evt. lidt mere koncentreret grøntsagsbullion og/eller paramsan.

Skær de små tomater i kvarte og hak persille fint.

Kog pasta efter anvisningen.

Steg rejer i lidt mere olivenolie ved god varme (8 ud af 9). Del evt. mængden af rejer i to, så der ikke kommer for mange på panden på en gang, da det køler panden for meget ned. Giv dem 2-3 minutter under konstant omrøring. Rejer må ikke få for længe. De skal have en sund lyserød/hvid farve og have krøllet sig sammen, men hvis de begynder at blive grynede, så har du givet dem for meget.

Server det hele hver for sig, eller portionsanret pasta med sauce over, rejer oven på. Pynt med tomater, persille og mere revet parmesan.