Groft madbrød

En nem og lækker sag. God til supper eller måske bare til søndagsmorgenbordet.

Ingredienser

  • 25g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. salt
  • 50g havregryn
  • 75g grahamsmel
  • 350g hvedemel

Oplæs gæren i vandet. Tilsæt alle ingredienser og ælt dejen i mindst 10 minutter i en røremaskine.

Sæt dejen til at hæve et lunt sted i en time med et viskestykke over.

Hæld dejen ud på et meldækket bord. Ælt den lidt for at få slået dejen ned. Form den til et enkelt brød og læg det på en bradepande beklædt med bagepapir. Skær et ternet mønster med en skarp kniv og drys lidt mel over brødet. Dæk med et rent viskestykke og stil til hævning et lunt sted i en halv time.

Sæt ind i en 250 grader varm ovn på midterste hylde. Efter 5 minutter skruer du ned til 200 grader og giver brødet yderligere 15 minutter.

Tag ud af ovnen og lad brødet køle af en halv times tid før du begynder at skære det ud.