Cajun kylling

Totalt lækker og nem ret, når det skal gå lidt stærkt. Går godt til både ris og pasta. Retten er en smule stærk, men ikke noget vildt. Kyllingen bliver super saftig og velsmagende og saucen er himmelsk.

4 personer

 • 4 kyllingefileter (altså de store)
 • 1/2 tsk. hvidløgspulver
 • 4 spsk Cajun krydderi uden salt (se opskrift nedenfor)
 • Lidt mel
 • 5 fed hvidløg, pressede igennem en hvidløgspresser
 • 1 dl soltørrede tomater
 • 2 dl kyllingebuillon
 • 5 dl madlavningsfløde
 • 1 dl friskrevet parmasanost – evt. lidt mindre
 • Salt og peber
 • Evt. lidt persille til pynt (ikke nødvendigt)
 • Smør
 • Rapsolie eller lignende med god varmetolerance

Varm panden godt op (8,5-9 ud af 10). Skær kyllingefileterne over på tværs. Dvs. gør del dem i tyndere stykker. Giv dem et skud salt og peber og drus Cajun-krydderi over dem. Brug ca. 1/2 af dit krydderi til at dække kyllingerne på begge sider. Drys dem også med hvidløgspulveret. Vend dem til sidst i mel.

Steg kyllingerne på panden i en blanding af smor og olie. De skal kun nå at blive flot gyldne på begge sider. Du skal ikke tænke på at få dem gennemstegt. Det tager normalt kun 1-2 min. pr. side. Steg lidt af gangen, så panden ikke mister for meget varme, når du lægger dem på. Tag dem af panden og sæt dem til side.

Når du har lavet dem alle sammen, så hæld smør og olie fra panden, tør den af og kom en smule ny frisk olie og smør på (simpelthen for at undgå at der er for meget fedtstof der bliver blandet i saucen). Svits de soltørrede tomater og hvidløg kortvarigt. Tilføj kyllingebuillon. Lad det småkoge i et par minutter. Tilføj madlavningsfløde og resten af Cajun-krydderiet. Rør kortvarigt rundt og tilsæt alle kyllingefileterne. Så snart det småkoger igen, tilføjer du parmasanosten og skruer ned på svag varme (3 ud af 10) og lader retten stå i 10-15 minutter. Vend gerne fileterne en gang i mellem, så de bliver ensartet varmet op. I mellemtiden kan du tilberede pasta eller ris.

Server direkte i panden, evt. med lidt persille som pynt.

Cajun-krydderi

Kan du ikke finde noget Cajun-krydderi, så kan du selv lave noget ved at blande følgende.

 • 2 tsk hvidløgspulver
 • 2,5 tsk paprika (evt. stærk, hvis der skal lidt mere bid i)
 • 1 tsk friskkværnet peber
 • 1 tsk cayennepeber
 • 1,5 tsk tørret oregano
 • 1,5 tsk tørret timian
 • 0,25 tsk spidskommen
 • 1 tsk chiliflager
 • 0,25 tsk gurkemeje (for det “gule look”)

Bruger du ikke det hele, så kan du bare opbevare det i en lufttæt beholder til en anden god gang.