Hjemmelavet københavnerstang

Posted by on Mar 25, 2019 in Desserter | Comments Off on Hjemmelavet københavnerstang

Hjemmelavet københavnerstang

En super lækker dessert der løfter begrebet “en københavnerstang” til nye højder.

Is

 • 5 dl sødmælk
 • En god vaniljestang
 • 7 æggeblommer
 • 140 g sukker
 • 2,5 dl fløde

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg både stang og korn i mælken i en gryde og bring den næsten i kog – op til omkring ca. 85-90C. Fjern gryden fra varmen og lav den trække i 15 minutter, så vaniljesmagen bliver ekstra tydelig i sødmælken.

Pisk i mens æggeblommer med sukker, indtil den er luftig og lys.

Tilsæt den varme mælk til æggeblandingen, mens der røres hele tiden. Hæld det hele tilbage i gryden og sæt på lav til medium varme. Rør hele tiden, mens temperaturen bliver højere. Hele tiden” Du er nu i gang med at lave en creme anglaise. Brug et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen hele tiden. Den skal op på 82 grader. Pas på! Bliver cremen for varm, begynder blommerne at koagulere og så er cremen ødelagt.

Hæld den færdige dessertcreme gennem en finmasket si og over i en skål. Dæk med vita wrap. For at forindre at den laver skind, så sørg for at vita wrap’en er nede og dække og ligger ovenpå saucen. Sæt i køleskabet i mindst en time. Kan sagtens laves dagen før.

Når du er klar til at tilberede resten af isen, så pisker du fløden til flødeskum og vender det forsigtigt i cremen. Optimalt så bør du hælde den færdige is-blanding i en ismaskine, men du kan til nød hælde det i en beholder og sætte i fryseren. Jeg plejer at anrette isen direkte fra ismaskinen og ned i nogle små lave glas, dække dem til og sætte dem i fryseren til de skal serveres. Tag dem ud 20 min før og sæt dem i køelskabet, så er de perfekte til servering.

Ananastopping

 • ½ Ananas
 • Frisk mynte

Skær ananasen i meget tynde skiver og skær derefter i meget små fine tern på 3mm x 3mm. Hak en håndfuld mynte fint og bland det sammen med ananasen. Dette kan også laves i god tid.

Crumble

 • 50g koldt smør
 • 60g hvedemel
 • 50g sukker
 • Meget lille knivspids fint salg

Pisk det hele sammen til det ligner smuldrede brødkrummer. Bag dem i varmluftovn i 8-10 minutter. Hold øje med dem. Crumble’en skal være gyldenbrun. Tag den ud og lad den køle ned. Herefter kan den splittes ad i små klumper. Crumble kan laves dagen før. Bare opbevar den i en lufttæt boks.

Servering

Anret isen i små glas, hæld rigeligt med ananastopping ovenpå og slut af med lidt crumble strøet på. Sørg for at isen har konsistens som softice. Billedet viser kun selve isen og ikke den færdige servering.