Gulerodsbrød

Sindssygt lækkert brød. Det smelter i munden med et let sødme. Brødet går fantastisk til en god gullaschsuppe eller bare til en skive ost.

2 store runde brød

  • 50g margarine
  • 4 dl mælk
  • 1 dl. tykmælk eller A38
  • 50g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 3 tsk. sukker
  • 400g revne gulerødder
  • 800g hvedemel
  • 1 æg til pensling

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser(hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk den med et låg eller rent viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet – det er ok, hvis der bliver brugt måske 850g istedet for 800g.

Del dejen i 2 lige store stykker og form dem runde. Stil dem til efterhævning i 15 minutter.

Snit et kors i brødet og pensel dem med æg. Pynt evt. med solsikkekerner eller gourmetsalt (store flager). De bliver ganske lækre uden pynt, så det er ikke nødvendigt.

Bag midtpå i ca. 25 minutter ved 200g i alm. ovn (dvs. top og bundvarme).