Rarbarberkage

Sindssyg lækker kage med lige den rette blanding af sødme, syrlighed, blødhed og knas. Du går simpelthen ikke galt i byen med den og så er den til og med nem at lave.

Crumble

  • 75 g koldt smør
  • 75 g sukker
  • 75 mel
  • 40 g mandler

Hak mandlerne semigroft. Bland mel og sukker. Smuldr koldt smør i mel/sukker-blandingen. Kom de hakkede mandler i.

Dej

  • 200 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 260 g mel
  • 80 g marcipan
  • 400-500 g rabarber (10-12 stængler)

Pisk smør, sukker og vaniljekorn godt sammen. Tilsæt et æg ad gangen – pisk grundigt imellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen stille og roligt. Riv marcipanen groft og vend den forsigtig i dejen. Fordel dejen i en standard springform ca 24 cm i diameter

Rengør rabarberne og skær dem i stykker af ca. 1,5 cm. Fordel rabarberne over dejen. Tryk dem gerne lidt ned i dejen. Drys til sidst crumble over rabarberne.

Bag kagen ved 180 grader alm. ovn i ca. 60 min. Hold øje med kagen de sidste 10 min, da bagetiden kan variere meget alt efter bageform og ovn.