Vildtsauce

Skal det være vildt? Så skal det være med den her vildtsauce. Saucen har et let sødligt strejf. Den går godt både til vildt, men absolut også til oksemørbrad eller andet oksekød.

Til 4 personer

  • ½ pakke blåskimmelost (Castello eller lign)
  • 7-8 enebær
  • 2 spiseskefulde ribsgele
  • 1/4 l piskefløde
  • 1 dl vildtboulion
  • 2-3 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 1 spk. smør
  • Maizena sovsejævner

Smelt smør og tilsæt blåskimmelosten i tern. Smelt forsigtigt under omrøring så skimmel ikke sætter sig fast i bunden. Pres enebær under den flade side af en kniv og tilsæt. Tilsæt laurbærblade og ribsgele og lade det hele simre 2-3 minutter under omrøring. Tilsæt piskefløde og lidt efter boullion. smag til med salt og peper og lad sauces varme igennem. Bland gerne væske/sky fra evt. kødstegning i. Si saucen over i en anden gryde og kom maizena i til saucen er tilpas jævn. Giv farve med madkulør efter smag og behag. Smag til med salt og peper og evt. mere vildt-boullion. Saucen kan tilberedes flere dage før og fryses ned eller stilles i køleskabet.