Burgerboller

Uden tvivl de lækreste burgerboller du nogensinde finder. Brygget over Meyers berømte opskrift.

Ca. 8 stk.

  • 15 g gær
  • 2,5 dl lunken vand
  • 250-450 g hvedemel
  • 7 g salt
  • 40 g sukker
  • 40 g blødt smør i mindre stykker

Smuldr gæren i det lunkne vand til det er helt opløst. Tilsæt omkring 350 gram mel til at starte med. Tilsæt sukker og salt. Rør på en røremaskine i 10 minutter. Tilsæt det bløde smør og rør rundt i yderligere 5 minutter. Dejen skal have konsistens som tyggegummi. Hvis den er lidt for flydende, så tilsæt lidt mere mel. Tilsætter du mere mel, så rør lige rundt i 3-5 minutter mere.

Placer dejen et lunt sted og lad den hæve i skålen i en time. Del dejen i 8 lige store stykker, form dem som boller og læg dem på en bageplade. Tryk den lidt flade. Lad dem hæve 20 minutter med et viskestykke over. Læg forsigtigt en badeplade oven på viskestykket og tryk blidt ned. Lad bollerne hæve yderligere en time et lunt sted.

Bages i alm. ovn i 10-15 minutter ved 225 grader. De skal være flot gyldne ovenpå, når de er færdige..

Alternative løsninger

Man kan drysse dem med sesamfrø der trykkes blidt ned i bollerne inden badepladen presses ned over.

Man kan også tilsætte forskellige grove kornblandinger eller grahamsmel. Tilsæt mindre hvedemel og eksperimenter dig frem, så konsistensen på dejen ender dejlig elastisk som tyggegummi. Bemærk, at nogle kornblandinger kræver at de ligger i vand i ½-1 time inden de hældes i dejen. Bruger man den løsning, så skal der bruges mindre vand – ellers ender dejen alt for våd. Alternativt må du supplere med mere hvedemel.