Mini-burgere

Disse burgere er super lækre. De kaldes også “Sliders”. De er meget håndvenlige og er en sjov måde at spise burger på. De smager fantastisk, så lav flere end du tror. Hver person kan sagtens spise 4-5 alt efter hvor meget mad der ellers serveres. De glider helt sikkert ned. Server dem alene eller sammen med hjemmelavede fritter og andet godt.

Opskriften giver ca. 16 mini-burgere

Burger-fars

 • 750 g. oksekød – gerne friskhakket og mindst 10-12%
 • 2 tsk oregano
 • 1 tsk løgpulver
 • 1 tsk hvidløgspulver
 • 1 tsk paprika
 • 3 tsk gourmet salt
 • Rigeligt med friskkværnet peber
 • 2 øko æg

Burgerboller

 • 3 dl sødmælk (letmælk/skummetmælk kan også bruges)
 • 50 g gær
 • ½ kg hvedemel – skal det være lidt sundere erstatter du halvdelen med en eller anden slags grovmel
 • Ca. 1 tsk fint salt
 • 1 spsk sukker
 • 30 g smør
 • Æg til pensling
 • Sesamfrø

Fyld

 • cheddarost
 • Sprødstegt bacon i skiver
 • Salatmayonaise (ikke almindelig!!!)
 • Ketchup
 • Stærk sennep
 • Cornichoner, hakket fint
 • Små tomater skåret i tynde skiver
 • Salatblade skåret i passende stykker til de små burgere
 • Små grillspyd i bambus eller træ

Tilberedning

Lun mælken så den er håndvarm. Bland gæren i og sørg for at den er helt opløst. Sørg for at smørret er dejlig blødt og bland det og de andre ingredienser i (dog ikke æg) og ælt dejen rigtig godt. Mindst 10 min. gerne på en røremaskine. Stil dejen væk et lunt sted til hævning i 1½ time.

Bland farsen sammen. Husk, jo mere fedt i kødet, jo saftigere burgere. Brug aldrig 2-4% kød. De bliver knastørre. Stil farsen væk i en times tid, så den får stuetemperatur og får lov at sætte sig lidt.

Når dejen er færdighævet, så fordeler du den i små stykker. Hvert stykke skal ikke være meget større end en bordtennisbold. Form til kugler og pres dem lidt flade på en bageplade med bagepapir. De skal være ca. 3-3½ cm i diameter. Stil dem til efterhævning i yderligere 30 minutter.

Form farsen i små bøffer og pres dem flade. De skal ikke være større end ca. 4 cm. i diameter. Husk de krymper en smule under stegning. Sørg for at hakke en masse vandrette streger med en kniv på kryds og tværs på begge sider af bøfferne så de ikke krymper for meget.

Pensl bollerne med æg og drys med sesamfrø. Bag dem i varmluftovn ved 200 grader i ca 13-15 minutter.

Steg bøfferne ved høj varme på begge sider i få minutter. De er ikke så store, så de skal ikke have så lang tid. Læg en lille skive cheddarost på toppen, når de er færdige på den ene side.

Anret hver mini-burger med lidt stærk sennep i bunden, salatblade, bøf, ketchup, hakkede cornichoner, tomatskiver, lidt bacon og salatmayonaise i toppen. Saml burgerne og stik et lille grillsspyd igennem hver burger for at holde sammen på den.