Pizzasnegle

Nemt? Ja. Lækkert? Ja, helt klart. Sundt? Nej, nok ikke så meget, men who cares?

24 stk.

Dej

  • 50g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 600-650g pizzamel

Fyld

  • 1 pakke skinke i strimler
  • 2 pakker bacon i strimler
  • 350-400g pizzasauce (lav din egen eller køb den færdiglavet)
  • 300g revet mozzarella
  • Tørret oregano

Rist bacon.

Start dejen ved at smuldre gæren i en stor skål. Kom det lunkne vand i skålen og rør rundt til gæren er opløst. Kom melet i skålen lidt efter lidt. Ælt dejen godt (10 minutter på en røremaskine). Kom lidt mere mel ud på et bord og ælt dejen færdig.

Del dejen i to dele og rul den første del ud til en flad firkant på ca. 30×30 cm

Hæld halvdelen tomatpuréen over og fordel. Undlad at få tomatpuré på den sidste centimeter (den længst væk fra dig selv). Fordel halvdelen af skinken, halvdelen af baconen og halvdelen af osten. Slut af med oregano fordelt med løs hånd.

Rul dejen sammen til en pølse. Forsøg at rulle så stramt som muligt uden at strække dejen for meget. Når dejen er rullet til en pølse, skæres den over i 12 lige store skiver.

Læg skiverne på en bageplade med bagepapir under i tre rækker med 4 på hver række. Tryk dem let ovenpå, så de bliver lidt fladere. Drys oregano på toppen af dem alle sammen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sæt pizzasneglene til efterhævning med et viskestykke over i mindst 15 minutter. Gerne op til en time.

Sæt dem i ovnen og giv dem omkring 12-15 minutter. Hold øje med dem. De skal være let gyldne. Tag dem ud når de er klar og flyt dem over på en bagerist med det samme. Lad dem køle let af og så er der ellers serveret.

 

IMG_1903IMG_1909 IMG_1911IMG_1912IMG_1915IMG_1916