Hvid og mørk chokolademousse

Posted by on Jan 2, 2016 in Desserter | Comments Off on Hvid og mørk chokolademousse

Hvid og mørk chokolademousse

Begge disse chokolademousser kan laves hver for sig, men der ekstra lækre i kombination.

Mængden her er til 4 personer. Skal der kun laves hvid eller mørk, så skal mængden fordobles.

Hvid chokoladecreme

  • ½ dl skyr
  • 100g god hvid chokolade
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Saft fra 1/4 citron

Hak den hvide chokolade og smelt den over et vandbad. Lad den afkøle lidt (den må selvfølgelig ikke blive stiv igen). Pisk æggehviderne stive. Bland forsigtigt skyr med den afkølede chokolade og tilsæt vaniljesukker. Bland chokolademassen i de stive æggehvider og tilsæt til sidst citronsaften. Anret massen i bunden af 4 glas med en sprøjtepose og dæk dem over med plast. Stil dem i køleskabet i 3 timer til cremen har sat sig. Du bør ikke lave denne del dagen før. Hvis massen står for længe, så samler den vædske i bunden af glasset og det ser ikke så lækkert ud.

Mørk chokolademousse

  • 60g mørk chokolade ca. 50%
  • 50g past. æggeblommer (skal være stuetemperatur)
  • 40g sukker
  • 75g past. æggehvider (skal være stuetemperatur)
  • ½ spsk sukker

Hak chokoladen fint. Smelt den over et vandbad. Pisk æggeblommerne og sukkeret til en tyk æggesnaps i en skål. Pisk æggehvider og en lille spsk. sukker til en stiv marengs. Kom æggesnapsen i chokoladen og pisk godt. Tilsæt 1/3 af de piskede æggehvider og pisk godt. Hæld hele denne chokolademasse over resten af æggehviderne. Vend forsigtigt det hele sammen. Anret oven på den hvide chokolademasse efter den har sat sig. Brug en sprøjtepose. Stil glasset tilbage i køleskabet i 3-4 timer og lad det hele stivne.

Pynt

Friske jordbær, hindbær, brombær, solbær. Hakket mørk chokolade (70%). Reven citronskal (fra en usprøjtet citron). Hvis nogle af bærrene er for sure, så kan man lave en lage af appelsinsaft og lidt sukker kogt sammen og så lad de sure bær trække i denne lage i 2-3 timer.