Lækre småhapser

Skal du forkæle gæsterne med lidt let pindemadsagtige hapser, så ligger løsningen måske gemt i nedenstående 4 små retter. Hver enkel ret kan også bruges som en del af en forret.

Hvidløgsstegte rejer med avocadocreme og ristet toast

Mos 1-2 avocado , et par fed hvidløg, lidt tomat, lidt salt og lidt chilipulver med en stavblender til en ensartet masse. Fyld massen op i en sprøjtepose. Skær toastbrød eller lign. i små 2 x 2 cm tern og rist i få minutter i en 250 grader varm ovn.  Fjern skallerne fra nogle store tiger/vanmameirejer. Fjern tarmen på rejerne. Hak et par hvidløg fint og sted det hele i få minutter på en varm pande til rejerne er færdige. Anret hvert stykke brød med en lille klat avocadocreme og en reje ovenpå. Server straks.

Stegt tun med ristet sesam og noritang

Rist sesamfrø på en varm pande. Husk at røre rundt konstant, da du meget hurtigt brænder dem på. Skær et par tunbøffer i stave på ca 2 x 2 cm alt efter hvor tyk tunbøffen er. Steg tunstavene på hver side i 10 sekunder ved meget høj varme i lidt vindruekerneolie eller rapsolie. Rul dem øjeblikkeligt i masser af de ristede sesamfrø. Krydr med salt og peber og pak stavene ind i vitawrap og sæt dem på køl. Når de skal serveres, skæres de i mundrette hapser og anrettes med lidt noritang/tangsalat oven på hvert stykke. Server med en god soya beregnet til sushi. Brug enten spisepinde eller spyd så gæsterne selv kan tage.

Kogte vagtelæg med stenbidderrogn

Kom vagtelæg i lunkent vand og sæt dem over. Så snart vandet koger, skal de have 3 minutter. Skyl dem under koldt vand og pil dem. Skær dem i halve og anret lidt stenbidderrogn ovenpå.

Friske asparges med røget laks

Skær aspargeshovederne fra i ca 5 cm. længde. Kog dem i 3 minutter og hæld herefter iskoldt vand over til de er kolde. Anret med en tynd skive røget laks rundt om 2 stk. asparges.