Verdens bedste grillkylling

Posted by on Jun 24, 2015 in Anbefalet, Hovedretter | Comments Off on Verdens bedste grillkylling

Verdens bedste grillkylling

Skal din grillkylling være ekstra lækker og vellykket? Skal den være super saftig og fuld af smag? Så er der intet der slår denne opskrift.

Start med en kylling i god kvalitet. Fritgående, majskylling eller lign. Læg kyllingen i en lukket plastikpose med en marinade bestående 4 liter vand blandet med 1/4dl groft salt + 1/3dl mørk rørsukker. Efter 12-16 timer tager du kyllingen ud og dupper den tør. Gnid kyllingen på indersiden med groft salt (1 spsk). Overhæld kyllingen med rigeligt oregano (mindst 3 spsk), flagesalt (2 spsk) og “Citrus grillkrydderi” fra Santa Maria (2-3 spsk). Sørg for at komme godt ind i overalt, så skindet er ensartet dækket.

Vask en fyldt øldåse grundigt af under varmt vand og sæbe. Åbn dåsen og hæld halvdelen ud (eller drik det). Hæld en krydderiblanding bestående af timian og karry i dåsen (2-3 spsk).

Kræng kyllingen ned over dåsen, så lårene og dåsen støtter kyllingen stående.

Sæt kyllingen på en foliobakke og grill i ca. 60-70 minutter på 200-220 grader. Check med et termometer at kødet er nået op på 75 grader. Hvis du bruger kuglegrill, så sørg for indirekte varme.

Herefter er der bare tilbage at nyde en saftig og velsmagende kylling.