Kanelstjerne

Dej

 • 700 gram hvedemel
 • 1 spsk. sukker
 • 1 tsk. salt
 • 100 gram smør
 • 50 gram gær
 • 1 æg
 • 4 dl. mælk

Remonce

 • 150 gram smør
 • 170 gram brun farin
 • 150 gram ren rå marcipan
 • 4 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. vanillesukker

Glasur

 • 150 gram flormelis
 • Vand

Smelt smørret. Lun mælken til den er håndvarm. Hæld mælken op i en skål og rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt sukker og æg. Tilsæt mel, salt og smør gradvist og ælt godt. Dejen skulle gerne blive dejlig blød og glat at arbejde med. Stil den til hævning med et viskestykke over i 25 minutter.

Bland alle ingredienser til remonce i en skål (sørg for at smørret er blødt, men ikke smeltet). Pisk det godt sammen. Tilsæt evt. mere kanel, hvis du ikke synes det smager af nok.

Når dejen har hævet, slår du den sammen og deler den i 2 dele. Rul hver del ud til en cirkel med en diameter på ca. 30cm. Læg den første cirkel på en bageplade under noget bagepapir. Smør remonce ud over det hele. Sørg for at komme godt ud til kanten. Læg den næste cirkel ovenpå. Sæt et lille glas omvendt i midten af cirklen. Skær derefter fra glaskanten og ud til kanten af cirklen, så du får 16 lige store stykker. Tak fat i 2 stykker ved siden af hinanden med hver sin hånd og sno dejen i hver hånd to gange (modsat hinanden). Saml de to ender. Fortsæt på samme måde resten af vejen rundt.

Lad kanelstjernen efterhæve med et viskestykke over i 15 minutter. Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Bag kanelstjernen i midten af ovnen i ca. 25 minutter.

Bland formelis og lidt kogende vand sammen til en passende konsistens. Når kanelstjernen er kølet lidt ned, så pyntes den med glasur.