Lækker og simpel portvinssauce til kød

Posted by on Jan 2, 2015 in Hovedretter, Saucer | Comments Off on Lækker og simpel portvinssauce til kød

Lækker og simpel portvinssauce til kød

Hvis man får lækkert rødt oksekød, så bør man også have en god sauce. Denne sauce er både simpel og alligevel eksklusiv.

Start med at hælde 1 dl rød balsamico og 3 dl portvin i en gryde. Kog den ned til der er ca ½ dl igen. 8-10 dl af en god fond. Jeg bruger en blanding af 2/3 kalvefond og 1/3 grøntsagsfond. Kog det igen ned til der er ca. halvdelen tilbage. Du ender nu med 4-5 dl lækker sauce.

Saucen kan sagtens laves i forvejen.

Inden servering, varmes sauces og tages at bluset når den koger. Herefter tilsættes små klumper smør (ca 40-50 gram samlet) og der piskes kraftigt undervejs. Dette kaldes at montere saucen og giver den et flot blankt udseende. Herefter er den klar til servering. Monteret sauce må ikke koges op igen, da det så kan skille.