Pad Ka-Prao

Hurtig og lækker thailandsk ret med godt bid i.

Til 2-3 personer.

500g kylling
4 store fed hvidløg
2 hele røde chili
1 stort skalotteløg
1 stor håndfuld hele grønne bønner
2 spiseskefulde vegetabilsk olie
2 spiseskefulde soja
1 spiseskefuld fish sauce
1 spiseskefuld oystersauce
1 kopfuld hakkede basilikumblade

Hak hvidløg, den ene chili og løget meget fint til en nærmest pastalignende masse. Hak kyllingen fint. Hak basilikumbladene fint.

Skyl og blanchér bønnerne, så de er klar. Skær den anden chili i tynde skiver.

Varm olien i en wok ved middelhøj varme. Tilsæt chili/hvidløgsmassen og sautér den til den har afsat smag (pas på at hvidløget ikke brænder på). Tilsæt kylling. Rod ofte rundt i det med en spartel, så kyllingen bliver skildt fra hinanden. Når kyllingen er gennemstegt (3-4 minutter typisk), tilsættes soja, østerssauce og fiskesauce. Tilsæt bønner og chiliskiver. Vend et par minutter. Blanddt basilikum i, vend kortvarigt og server.

Serveres med ris.