Mandeldrøm med rabarberskum

Helt fantastisk frisk og lækker sommerkage. Skal opleves.

Til: 10-12 personer

Bund:
4½ pasteuriserede æggehvider
200 g sukker
200 g mandler med eller uden skal – blendet groft. Evt. valnøddekerner i stedet eller et mix af begge.

Rabarberskum
300 g rabarber
160 g rørsukker
1 spsk. kartoffelmel
Korn fra 1 god vaniljestang
½ l piskefløde pisket til skum

Pynt
500 g jordbær
50-100 g mørk chokolade hakket

Du skal også bruge:
En rund bageform på 24 cm i diameter

Sådan gør du:
1. Tænd ovnen på 175 grader
2. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk til hviderne er helt stive (en meget tyktflydende masse)
3. Vend de blendede mandler i æggehviderne
4. Fordel massen i en form, som du har foret med bagepapir
5. Bag bunden i ovnen i 25-30 minutter og lad den køle helt af. Den skal være gylden ovenpå.
6. Skær rabarberne i 2 cm store stykker, og fordel dem i et ovnfast fad, der er foret med bagepapir.
7. Drys med sukker, kartoffelmel og vaniljekorn, læg vaniljebælgen ved (den giver meget smag), og bag rabarberne i ovnen i 30-40 min.
8. Lad dem køle helt af, fjern vaniljebælgen, og rør rabarberne sammen til en ensartet masse.
9. Vend rabarbermassen i flødeskummet, og fordel rabarberskummet over mandelbunden
10. Pynt med jordbær og hakket chokolade.

Tips:
Du kan også bytte nogle af jordbærrene ud med blåbær, hindbær eller brombær.

Du kan bage bunden og rabarberne aftenen før, du skal servere kagen, så behøver du bare piske flødeskummet og samlekagen.