Gullaschsuppe

En rigtig god og kraftig suppe med godt bid i. Perfekt til efteråret og vintermånederne. Mætter rigtig godt og smager fantastisk.

3-4 personer

  • 600g fintskåret okseklump (1. valg) eller oksetykkam (2. valg) .Fjern synligt fedt.
  • 1 stort løg
  • 1 stor gulerod
  • 1 rød og en gul peber
  • 1/4 knoldselleri
  • 1 mellemstor pastinak
  • 6 store kartofler, gerne af en sort der er velegnet til mos
  • 2-3 spsk. rapsolie
  • 3-4 spsk. paprika
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (evt. 1 stor)
  • Salt og peber
  • Svine, okse og grøntsagsbuillon eller fond

 

Rens grøntsagerne og skær dem i små tern (1,5cm x 1,5cm). Brun kødet i fedtstoffet i en stor og gerne tykbundet gryde i kort tid. Det skal kun lige akkurat være brunt.

Tag køddet op og tilsæt grøntsagerne og tomatpuréen. Svits det i 10 minutter. Hæld kød tilbage i gryden sammen med evt. kødsagt.

Kom paprika i sammen med 1 spsk. salt. Hæld vand ved så det lige dækker. Lad det hele småsimre (på 3-3,5 ud af 10) i ca. 2 timer under jævnlig omrøring. Hæld evt. mere vand på.

Efterhånden som kartoflerne bliver kogt møre begyndet de at opløse sig og giver suppen en tyk konsistens. Hvis man synes den er for tyk til sidst, kan man fylde lidt vand på.

Smag til med de forskellige builloner eller fond. Smag også til med peber og evt. mere salt. Husk det er meningen at retten skal være stærk. Server med groft brød til.

P.S. Billedet ovenfor viser ikke hvordan den rigtige suppe ser ud.