Thaisuppe med kylling og kokosmælk

En rigtig klassiker fra det thailandske køkken. En let suppe med et godt bid.

  • 4 kyllinefileter
  • 2 røde chilifrugter
  • 1 rød peber
  • 5-6 forårsløg
  • 2 spsk. sesamolie
  • ½ tsk. salt
  • 6 dl hønsebuillon
  • 1 dåse alm. kokosmælk 400ml
  • 4 små “pak soi” eller spinat eller sølvbede
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 12 sukkerærtespirer/bånnespirer
  • 1 spsk. korianderblade
  • 2 lime

Skær kyllingen i fine strimler. Fjern kerner fra chilifrugter og rød peber og skær dem i skiver. Rens forårsløg og skær den i skiver.

Steg kylling og chili under omrøring i olien i ca. 3 min. Krydr med salt. Tilsæt bouillon, peberfrugt og forårsløg. Bland kokosmælk i. Kog suppen op under omrøring.

Skær pak soi i strimler og læg dem i suppen. Kog ca 2 min. Smag suppen til med fiskesaucen.

Tag gryden af varmen. Bland grofthakkede sukkerærtespirer og korianderblade i.

Server suppen med limebåde.