En rigtig klassiker fra det thailandske køkken. En let suppe med et godt bid.
- 4 kyllinefileter
- 2 røde chilifrugter
- 1 rød peber
- 5-6 forårsløg
- 2 spsk. sesamolie
- ½ tsk. salt
- 6 dl hønsebuillon
- 1 dåse alm. kokosmælk 400ml
- 4 små “pak soi” eller spinat eller sølvbede
- 3 spsk. fiskesauce
- 12 sukkerærtespirer/bånnespirer
- 1 spsk. korianderblade
- 2 lime
Skær kyllingen i fine strimler. Fjern kerner fra chilifrugter og rød peber og skær dem i skiver. Rens forårsløg og skær den i skiver.
Steg kylling og chili under omrøring i olien i ca. 3 min. Krydr med salt. Tilsæt bouillon, peberfrugt og forårsløg. Bland kokosmælk i. Kog suppen op under omrøring.
Skær pak soi i strimler og læg dem i suppen. Kog ca 2 min. Smag suppen til med fiskesaucen.
Tag gryden af varmen. Bland grofthakkede sukkerærtespirer og korianderblade i.
Server suppen med limebåde.