Thaisuppe med nudler og tigerrejer

God kraftig suppe der mætter godt. Man går aldrig galt i byen, når der er tigerrejer involveret.

Til ca. 4 personer

  • Ca. 8 cm frisk ingefær, fint revet
  • 4½ fed hvidløg, fint hakket
  • 3 stængler citrongræs, fint hakket
  • 2 spsk. olie
  • 2 1/4 liter bouillon (hønsebouillon – men du kan også bruge grøntsagsbouillon)
  • 3 spsk. østerssauce
  • 3 spsk. soja
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 1½ spsk. sød chilisauce
  • 1½-2 dåser kokosmælk (ikke light!!!)
  • Ca. 10-15 lime blade
  • Frisk rød chili efter smag – start med at smide lidt skiver i og smag dig frem til den rette styrke. Typisk 1-1½ hel råd chili skåret i meget fine skiver (uden kerner)
  • 150-200 g risnudler (jeg brugte de helt tynde fe-hårsnudler)
  • 6-10 tigerrejer per person – uden skaller og fjern tarmen, der sidder lige under “huden” på ryggen af rejen
  • ½ dansk spidskål, snittet i ca. ½ cm strimler
  • 1 rød peber, snittet i tynde strimler
  • 2-3 gulerødder, snittet i super tynde strimler
  • 9 forårsløg, snittet i tynde skiver
  • Limefrugt til servering

Varm olien til middel-høj varme i en stor tykbundet gryde. Tilsæt fint revet ingefær, hvidløg og fint hakket citrongræs og steg det i ca. ½-1 minuts tid. Tilsæt bouillon, østerssauce, soja, fiskesauce og sød chilisauce og kog op. Tilsæt kokosmælk, limeblade og rød chili efter smag. Smag suppen til inden du tilsætter fyldet til suppen – måske skal der lidt mere af de forskellige saucer i – det er en smagssag. Suppen skal være kraftig da fyldet selvfølgelig vil hive lidt af smagen ud af suppen. Når suppen smager som den skal tilsætter du nudlerne. De skal koge lidt længere end tigerrejer og grøntsager – læs på pakken hvor længe. 2-3 minutter før de er færdige tilsætter du rejer og grøntsager. Rør godt rundt og damp et par minutter.
Server omgående med frisk lime til at dryppe over.

Alle varerne kan findes i et godt Thai supermarked. Der ligger et kanon supermarked inde på Istedgade nr. 134 i Kvh.