Muslingesuppe med hvidvin

Den klassiske muslingesuppe med en god kraftig smag.

  • 2 kg muslinger (til 8 personer)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt kørvel
  • 1 bundt persille
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 dl hvidvin
  • 3 dl piskefløde
  • 2 tsk salt og lidt peber

Skyld muslingerne under rindende vand. Dem der ikke lukker sig skal kasseres. Det samme gælder de meget tunge da de kan indeholde sand. Bank de åbne mod bordet let. Hvis de ikke lukker sig skal de kasseres.

Hak hvidløg fint, skær løget i skiver og skær gulerødderne i tynde skiver. Skyld krydderurterne og hak dem fint.

Steg hvidløg, løg og gulerødder i lidt olie i bunden af en gryde. Tilsæt hvidvin, piskefløde og halvdelen af krydderurterne samt salt og peber.

Når det simrer, tilsættes muslingerne og der lægges låg på. Lad det simre i ca 10 minutter. Muslinger der ikke har åbnet sig skal kasseres. Lige inden servering hældes resten af krydderurterne over.