Jordskokkesuppe med ristet bacon

Når vinteren nærmer sig, så er det tid til gode kraftige supper der mætter. Denne jordskokkesuppe smager himmelsk og er super nem at lave.

4 personer

  • 300 gram Jordskokker, skrællet vægt
  • 200 gram Løg, pillet vægt
  • 250 gram Kartofler, skrællet vægt
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 8 dl hønsebouillon
  • ½ tsk. friskrevet muskatnød
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • Citronsaft, salt og peber
  • Bacon i små tern

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern.

Rist grøntsagerne i olivenolie i en gryde i 3-4 minutter under konstant omrøring. Tilsæt hønsefonden og lad det simre i 20 minutter. Tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt.

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Bacon ristes sprødt på en pande, duppes af i et stykke køkkenrulle. Alternativt kan man skære parmaskinke i små stykke og riste det i ovnen på 200 grader i 5-10 minutter.

Anret jordskokkesuppen rygende varm i 4 varme dybe tallerkener med bacontern. Bemærk, mængden rækker ikke som hovedret til 4, men nok mere som forret til 4-6 personer.

Server med flutes eller andet lækkert brød til.