Hummersuppe med rejespyd

Når det skal være en smule finere, så server denne lækre hummersuppe. Prikken over i’et er de lækre rejespyd som giver lidt mere “kød” på tilværelsen.

4 personer

Hummersuppe

 • ½ kg jomfruhummerskaller Jomfruhummerhaler
 • 2 tsk. paprika
 • 1 tsk. karry
 • 1 tsk st. tennikel
 • 4 cl cognac
 • 1 fed hvidløg
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 1 l bouillon (50-75% fiskebouillon – resten hummerfond fra f.eks. touch of taste)
 • ½ l piskefløde
 • 75 g smør
 • Evt. frisk koriander

Skaldyrsspyd

 • 8 store rå tigerrejer med halevifte (ca. 100 g)
 • 8 friske eller optøede, frosne kammuslinger i halve (ca. 350 g)
 • 1 limefrugt i både
 • 4 bambusspyd – ca. 20 cm lange
 • 1 tsk vindruekerneolie
 • 2 spsk friskpresset limesaft
 • ½ tsk groft salt
 • friskkværnet peber

Hummersuppe

Skær halerne af og tag dem ud af skallerne. Kog dem 1-1½ minut i kogende vand tilsat lidt salt. Tag resten af hummerne og skallerne og hak i så mange stykker du orker. Sautér dem i en gryde med smøret. Tilsæt alle krydderierne og flambér det hele i cognac. Tilsæt tomatpuré og bouillon.
Det hele småsimrer i ca. 25 min – endelig ikke mere. Sigtes og nedkoges med piskefløden. Evt. jævnes det let med maizena Smages til med salt og peber og evt. lidt mere “touch of taste hummerfond”. Suppen kan laves i forvejen og sættes i køleskabet. Varm forsigtigt op. Vent med at komme hummerhaler i før suppen er varmet op igen.

Skaldyrsspyd

Fordel imens tigerrejer, kammuslinger og halve limebåde på de 4 spyd. Pensl en grillpande med olie og lad panden blive godt varm. Grill 4 spyd ad gangen, ca. 1 min. på hver side (ca. 2 min. i alt). Tag spyddene af panden, dryp med limesaft og drys med salt og peber. Hold spyddene varme og grill de sidste. Bemærk at kammuslingerne skal være skåret i halve på langs, da rejerne ellers ikke rigtig får kontakt med den varme pande. Det kan evt. tage mere end 2 min. i alt – rejerne skal være flot røde før de tages af.

Ved anretning kommes de kogte jomfruhummerhaler i suppen (skær dem evt. i mindre stykker). Pynt med frisk koriander, hvis muligt.