Balinesisk karrysuppe med tigerrejer

Endnu en “thai” lignende suppe. Denne gang med opskrift fra Bali. Basisingredienserne er de samme: Karry, kokosmælk og ikke mindst tigerrejer.

5 personer

  • 25-30 tigerrejer
  • 4 spsk olivenolie
  • 1½ spsk karry
  • 2 fed hvidløg
  • 4 dl kylllingebouillon
  • 4 dl kokosmælk
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ bundt forårsløg
  • Havsalt
  • Peber

Obs. Denne opskrift er til en forret. Skal det være som hovedret, skal du gange mængden af ingredienser med 2 til 3.

Pil de rå rejer. Svits skallerne fra rejerne i olivenolien i en gryde sammen med hvidløg og karry i nogle minutter. Kom bouillon i og kog op. Fisk rejeskallerne op med en hulske. Hæld kokosmælken i. Lad suppen koge til den har fået en cremet og jævn konsistens (ikke for høj varme – og husk at røre i den med jævne mellemrum) – Max. 7-8 minutter. Smag til med salt, peber og gurkemeje. Tilsæt de rå rejer og lad dem koge med i 3-4 minutter indtil de har fået farve og er begyndt at krumme sig sammen (endelig ikke for længe, for så bliver de hårde).

Fisk rejerne op og anret i små portionsskåle, så der er lige mange til hver. Fordel suppen over rejerne og pynt med lidt semi-finthakket forårsløg.