Klassiske pandekager

Den gode danske klassiske pandekage. Den går man ikke galt i byen med.

10-12 store pandekager

  • 400g mel
  • 3 spsk sukker
  • 6 spsk vanillesukker
  • 6 æg
  • 8 dl mælk

Hæld først væske i, derefter øvrige ingredienser. Rør det hele sammen 1-2 minutter med en pisker. Varm en stor pande godt op (Skal stå på 7½ ud af 10). Kom lidt smør på panden. Hæld dej midt på panden og fordel det på hele panden. Hold øje med overfladen. Lige inden de sidste flydende bliver fast, vendes pandekagen med en spartel. Den anden side skal kun have 20-30 sekunder. Hold gødt øje. Har den første side fået for lidt, så vend pandekagen igen og giv den lidt ekstra. Husk den skal ikke være brændt – kun lige let lysebrun på begge sider.

Serveres med sukker, syltetøj, noutella, is, frugt eller andet. Husk pandekagerne allerede er let sødlige, så de skal ikke have så meget andet.