Bradepandebrød

Super lækkert brød lavet i bradepande. God til gullasch eller lign.

  • 1 pk. gær
  • 5 dl mælk
  • 2 spks. honninh
  • 1 spsk salt
  • 1 dl hørfrø
  • 5 dl rugmel (275g)
  • ca 7 dl hvedemel (420g)

Smuldr gæren i en skål. Hæld lidt af den 37 grader varme mælk over og gæren og rør i det til gæren er opløst. Tilsæt resten af mælken, honning, salt, hørfrø, rugmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og slipper kanterne på skålen. Lad dejen hæve 40 minutter tildækket.

Beklæd en bradepande på ca 30 x 40 cm med bagepapir og rul dejen ud. Lad den hæve yderligere 30 min.

Bag brødet på 225 grader i alm. ovn (ikke varmluft) på nederste hylde i ca 15 minutter. Lad brødet køle af på en rist.