Sommerbær med makroner

Her er der tale om en rigtig nem, men alligevel rigtig lækker dessert. Den er dekorativ og smager fantastisk.

6 personer

  • 500 g blandede, friske bær (fx ribs, blåbær, hindbær)
  • 100 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 12 makroner
  • Skallen af 1 citron, usprøjtet
  • 6 pæne høje glas
Tag en lille håndfuld bær fra til at pynte desserten med. Bland resten af bærrene med sukker i en gryde. Læg låg på, og lad bærrene koge ved jævn varme i 6-8 minutter. Rør jævnligt, så de ikke brænder på i bunden. Lad bærrene køle helt af i køleskabet.
Pisk fløden til let flødeskum.
Knus 2 makroner i hvert glas.
 Riv citronskallen på den fine side af et rivejern. Rør citronskal i de afkølede bær.
Vend bær og flødeskum sammen med let hånd, og fordel det i glassene. Pynt med friske bær.