Parfaitis med marcipan  og chokoladesauce

Giv lidt liv til den almindelige vaniljeis med denne marcipan parfait.

Ingredienser is

8-12 personer

  • 12 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 150g flormelis
  • 1 stang vanille
  • 1 lt. piskefløde
  • 200g rå marcipan

Pisk æggeblommer sammen med korn fra vanillestang og flormelis. Pisk længe til massen er tyk. Pisk fløden til skum – gerne en smule overpisket. Skær marcipan i små romber/tern ca 1 cm. brede. Vend flødeskum i æggeblandingen. Fordel marcipan i massen løbende. Rør aldrig kraftigt rundt, kun stille og rolige vendinger.

Hæld det hele i en springform eller portionsforme. Dæk overfladen til med folie eller låg. 4-6 timer i fryseren.

Servér med bær og/eller chokoladesauce.

Ingredienser chokoladesauce

  • 100g mærkchokolade
  • 2 dl piskefløde
  • ½ dl vand

Smelt chokoladen forsigtig over svag varme. Bland piskefløde og vand i chokolademassen. Bring i kog ved stærk varme under kraftig ømrøring. Kog videre i 3-5 minutter indtil massen har den rigtige konsistens. Sørg for at røre konstant mens saucen koger.