Frugtsalat med råcreme

En god gedigen dansk klassiker. Egentlig synes jeg slet ikke, at man får denne dessert ofte nok, men helt sund er den jo heller ikke til trods for de mange frugter.

1 stor skålfuld

  • Diverse frugter (stenfrie druer, blommer, appelsiner, banan, melon, jordbær, hindbær osv.)
  • 4 past. æggeblommer
  • 100g sukker
  • korn fra 1 vanilliestang
  • ½ liter piskefløde (38%)
  • 1 plade mørk chokolade (min 72%)

Skær alle frugter i en passende størrelse. Sørg for at alt frugtsaft er tørret op. Flødeskummet kan godt skille, hvis der er for meget saft. Pisk æggeblommer, sukker og vanilliekorn sammen til det er næsten hvidt. Pisk fløde til skum. Overpisk det gerne en lille smule (dvs. det er begyndt at klumpe meget lidt). Hak chokolade semi-fint (dvs. i stykker af ca 3-4mm). Vend sukker/æggemassen i flødeskummet. Vend hele denne råcreme-masse forsigtigt i frugterne sammen med chokoladen. Server i en pæn skål med lidt ekstra chokolade drysset på toppen og/eller evt. et par flot udskårne jordbær etc.