Bananbrød med kanelguf

Posted by on Jan 26, 2016 in Kager og brød, Unlisted | Comments Off on Bananbrød med kanelguf

Bananbrød med kanelguf

Mega lækkert og saftigt brød med kanel. Målene er lidt specielle fordi det oprindeligt er en amerikansk opskrift som bruger kopper i stedet for dl. Brød 3 overmodne bananer Lidt under 1 dl smeltet smør Lidt under 2 dl sukker 1 æg 1 tsk. vanillesukker 1 tsk. bagepulver En knivspids salt  3 ½ dl hvedemel Lidt fast smør og mel til kageformen Kanelguf Lidt under en dl sukker 1 spsk. kanel Varm ovnen til 180 grader (almindelig ovn, ikke varmluft). Tag en kageform på ca. 22cm x 12cm. Smør den indvendigt...

Read More

Jespers slankewok

Posted by on Jan 11, 2016 in Hovedretter, Unlisted | Comments Off on Jespers slankewok

Jespers slankewok

Super lækker og fedtfattig thai-ruskumsnusk 2 personer 8 stk kylling inderfilet 1 lille gulerod 10-15 sukkerærter 1/2 rødløg 2 små forårsløg 1/2 gul eller rød peberfrugt Evt. 1 stængel blad- eller blegselleri Evt. 3-4 små buketter broccoli 1 rød chili (alm. styrke… Ikke de stærke) 2 fed hvidløg 1 cm friskrevet ingefær (ca. 2 tsk.) 1 spsk. østerssauce 1 spsk. fiskesauce 2 spsk. soya 2-3 spsk. rapsolie Rå grøntsagsnudler 2 store gulerødder 1 stor grøn eller gul squash Et par tynde skiver...

Read More

Pebersauce

Posted by on Jan 7, 2016 in Hovedretter, Saucer | Comments Off on Pebersauce

Pebersauce

En lækker og velsmagende pebersauce 2 spsk peberkorn (helst grønne. Kan købes på dåse i f.eks. Føtex, men så skal de ristes forsigtigt i en gryde i 20-30 minutter) 6 små skalotteløg 250g champignon 3 spsk. flydende kalve/okseboullion 2 spsk. trøffel/kantarelboullion (alternativt grøntsagsboullion) 1 dl. whiskey eller cognac. Alternativ 2 dl rødvin 5 dl. madlavningsfløde Paprika Lidt smør Skær løg og champignon i skiver. Mos den ene spiseskefuld peberkorn – evt i en morter. Skal saucen...

Read More

Hvid og mørk chokolademousse

Posted by on Jan 2, 2016 in Desserter | Comments Off on Hvid og mørk chokolademousse

Hvid og mørk chokolademousse

Begge disse chokolademousser kan laves hver for sig, men der ekstra lækre i kombination. Mængden her er til 4 personer. Skal der kun laves hvid eller mørk, så skal mængden fordobles. Hvid chokoladecreme ½ dl skyr 100g god hvid chokolade 2 æggehvider 1 tsk vaniljesukker Saft fra 1/4 citron Hak den hvide chokolade og smelt den over et vandbad. Lad den afkøle lidt (den må selvfølgelig ikke blive stiv igen). Pisk æggehviderne stive. Bland forsigtigt skyr med den afkølede chokolade og tilsæt...

Read More