Month: January 2016

Kager og brød

Bananbrød med kanelguf

Mega lækkert og saftigt brød med kanel. Målene er lidt specielle fordi det oprindeligt er en amerikansk opskrift som bruger kopper i stedet for dl. Brød 3 overmodne bananer Lidt under 1 dl smeltet smør Lidt under 2 dl sukker 1 æg 1 tsk. vanillesukker 1 tsk. bagepulver En knivspids salt  3 ½ dl hvedemel […]

Hovedretter

Jespers slankewok

Super lækker og fedtfattig thai-ruskumsnusk 2 personer 8 stk kylling inderfilet 1 lille gulerod 10-15 sukkerærter 1/2 rødløg 2 små forårsløg 1/2 gul eller rød peberfrugt Evt. 1 stængel blad- eller blegselleri Evt. 3-4 små buketter broccoli 1 rød chili (alm. styrke… Ikke de stærke) 2 fed hvidløg 1 cm friskrevet ingefær (ca. 2 tsk.) […]

Hovedretter, Saucer

Pebersauce

En lækker og velsmagende pebersauce 2 spsk peberkorn (helst grønne. Kan købes på dåse i f.eks. Føtex, men så skal de ristes forsigtigt i en gryde i 20-30 minutter) 6 små skalotteløg 250g champignon 3 spsk. flydende kalve/okseboullion 2 spsk. trøffel/kantarelboullion (alternativt grøntsagsboullion) 1 dl. whiskey eller cognac. Alternativ 2 dl rødvin 5 dl. madlavningsfløde Paprika Lidt […]

Desserter

Hvid og mørk chokolademousse

Begge disse chokolademousser kan laves hver for sig, men der ekstra lækre i kombination. Mængden her er til 4 personer. Skal der kun laves hvid eller mørk, så skal mængden fordobles. Hvid chokoladecreme ½ dl skyr 100g god hvid chokolade 2 æggehvider 1 tsk vaniljesukker Saft fra 1/4 citron Hak den hvide chokolade og smelt den […]