Pommes anne

Posted by on Jan 2, 2015 in Hovedretter, Tilbehør | Comments Off on Pommes anne

Pommes anne

Skal maden til gæsterne lige have et ekstra pift, så er pommes anne et godt alternativt til de kedelige kartofler. Ingredienser til 4 personer 4-5 bagekartofler 1-2 persillerod (stor) 250g smør Frisk timian Salt og peber Skræl kartoflerne og snit dem i super tynde skiver på et mandolinjern (eller skær dem i hånden, hvis du har meget god tid). Gør det samme med persilleroden. Vælg en passende form, f.eks. en lille bradepande eller en rugbrødsform. Målet er at få fyldt formen op fra kant til kant i ca....

Read More

Brombær caipirinha

Posted by on Jan 2, 2015 in Anbefalet, Drinks, Featured | Comments Off on Brombær caipirinha

Brombær caipirinha

Et lækkert alternativ til den ellers så kendte caipirinha (som igen minder lidt om en Mojito). Sørg først og fremmest for at have en god sour-mixer. Du kan læse mere om denne under Mojitos. Ingredienser 6-7 brombær 2-3 både lime 1-2 tsk. brun rørsukker 4 cl cachaça eller hvid rom, hvis du ikke har cachaça Brombærsirup (f.eks. af mærket Monin – kan findes på nettet eller i Inko). Sour-mixer Masser af knust is Start med at lægge 4-5 brombær sammen med limeskiverne og rørsukkeret i et...

Read More

Lækker og simpel portvinssauce til kød

Posted by on Jan 2, 2015 in Hovedretter, Saucer | Comments Off on Lækker og simpel portvinssauce til kød

Lækker og simpel portvinssauce til kød

Hvis man får lækkert rødt oksekød, så bør man også have en god sauce. Denne sauce er både simpel og alligevel eksklusiv. Start med at hælde 1 dl rød balsamico og 3 dl portvin i en gryde. Kog den ned til der er ca ½ dl igen. 8-10 dl af en god fond. Jeg bruger en blanding af 2/3 kalvefond og 1/3 grøntsagsfond. Kog det igen ned til der er ca. halvdelen tilbage. Du ender nu med 4-5 dl lækker sauce. Saucen kan sagtens laves i forvejen. Inden servering, varmes sauces og tages at bluset når den koger....

Read More

Langtidsstegt oksekød

Posted by on Jan 2, 2015 in Stegetips | Comments Off on Langtidsstegt oksekød

Langtidsstegt oksekød

Skal oksekødet være helt perfekt, så er der intet der slår langtidsstegning. Hemmeligheden ved oksekød (eller alt kød) er nemlig ikke stegetiden, men den temperatur som kødet ender med at have. Jo højere temperatur i ovnen, jo større forskel mellem det lækre rosa kød i midten og det kedelige grå i kanten. Med andre ord, så er det yderste lag ødelagt, når det inderste er lækkert. Det er næsten underordnet hvilket kød du bruger. En culottesteg kan blive lige så mør som en oksemørbrad, hvis bare...

Read More

Avocadosalat med clementiner og chili-vinagrette

Posted by on Jan 2, 2015 in Hovedretter, Tilbehør | Comments Off on Avocadosalat med clementiner og chili-vinagrette

Avocadosalat med clementiner og chili-vinagrette

Ingredienser 120 ml appelsin juice 1 jalapeno (eller anden mild chili) 1 skalotteløg, finthakket 1 spsk hvidvins eddike havsalt, peber 60 ml olie (jeg brugte rapsolie) 2 spsk extra-virgin olivenolie 3 avocadoer, skåret i skiver 6 mandariner eller clementiner, pillede og skåret i skiver Feldsalat friske mynte blade Opskrift Kom juicen i en lille gryde og bring den i kog. Lad den stå og simre i fem-ti minutter, indtil væsken er reduceret til cirka 2 spsk og er sirupsagtigt. Stil den i køleskabet og lad den...

Read More