Month: January 2013

Hovedretter

Indbagt laks

Gør den sædvanlige laksefilet en del mere charmerende med dette lille twist. 4 personer 500 g spinat salt og peber 4 butterdejsplader (frost) 4 laksesteaks uden skind og ben 1 æggeblomme dild 1 rød peberfrugt i små tern Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, […]

Drinks

Mojitos

Efterhånden en drink som har haft sin storhedstid og nu er på vej retur. Det ændrer dog ikke ved at den er enormt velsmagende og et stort hit hos alle der kan lide det sure med det søde. Dagen før drinken skal serveres, skal der tilberedes to forskellige drinks-mix Citronmix: Saften fra 6 citroner (friske) […]

Hovedretter, Supper

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

En rigtig klassiker fra det thailandske køkken. En let suppe med et godt bid. 4 kyllinefileter 2 røde chilifrugter 1 rød peber 5-6 forårsløg 2 spsk. sesamolie ½ tsk. salt 6 dl hønsebuillon 1 dåse alm. kokosmælk 400ml 4 små “pak soi” eller spinat eller sølvbede 3 spsk. fiskesauce 12 sukkerærtespirer/bånnespirer 1 spsk. korianderblade 2 […]

Hovedretter, Supper

Thaisuppe med nudler og tigerrejer

God kraftig suppe der mætter godt. Man går aldrig galt i byen, når der er tigerrejer involveret. Til ca. 4 personer Ca. 8 cm frisk ingefær, fint revet 4½ fed hvidløg, fint hakket 3 stængler citrongræs, fint hakket 2 spsk. olie 2 1/4 liter bouillon (hønsebouillon – men du kan også bruge grøntsagsbouillon) 3 spsk. østerssauce 3 […]

Forretter, Supper

Muslingesuppe med hvidvin

Den klassiske muslingesuppe med en god kraftig smag. 2 kg muslinger (til 8 personer) 2 fed hvidløg 1 løg 2 gulerødder 1 bundt kørvel 1 bundt persille 2 spsk olivenolie 3 dl hvidvin 3 dl piskefløde 2 tsk salt og lidt peber Skyld muslingerne under rindende vand. Dem der ikke lukker sig skal kasseres. Det […]

Forretter, Hovedretter, Supper

Kartoffel- og svampesuppe

En meget fyldig suppe der både kan gå til en forret (server lidt mindre) eller som et mættende hovedmåltid. 4-5 personer Kartoffelsuppe 4 porrer 2 spsk olivenolie 1 løg 800-850g kartofler 200g knoldselleri 3 laurbærblade 4 friske timiankviste 1L blandet grøntsags- og kyllingebouillon Salt og peber Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i tern. […]

Forretter, Hovedretter, Supper

Jordskokkesuppe med ristet bacon

Når vinteren nærmer sig, så er det tid til gode kraftige supper der mætter. Denne jordskokkesuppe smager himmelsk og er super nem at lave. 4 personer 300 gram Jordskokker, skrællet vægt 200 gram Løg, pillet vægt 250 gram Kartofler, skrællet vægt 2-3 spsk olivenolie 8 dl hønsebouillon ½ tsk. friskrevet muskatnød 2,5 dl madlavningsfløde Citronsaft, […]

Forretter, Supper

Hummersuppe med rejespyd

Når det skal være en smule finere, så server denne lækre hummersuppe. Prikken over i’et er de lækre rejespyd som giver lidt mere “kød” på tilværelsen. 4 personer Hummersuppe ½ kg jomfruhummerskaller Jomfruhummerhaler 2 tsk. paprika 1 tsk. karry 1 tsk st. tennikel 4 cl cognac 1 fed hvidløg 1 spsk. tomatpuré 1 l bouillon […]

Forretter, Hovedretter, Supper

Bouillabaisse

Denne lækre franske suppe skal du ikke snyde sig selv for at prøve. Den tager lidt tid at lave, men er rigtig god som forret. Til 6 pers skal du bruge: 300 g store rejer eller jomfruhummere (skal det være lækkert – helt op til 750g rejer) 1 kg muslinger 1 kg grydeklar frisk fisk […]

Hovedretter, Supper

Balinesisk karrysuppe med tigerrejer

Endnu en “thai” lignende suppe. Denne gang med opskrift fra Bali. Basisingredienserne er de samme: Karry, kokosmælk og ikke mindst tigerrejer. 5 personer 25-30 tigerrejer 4 spsk olivenolie 1½ spsk karry 2 fed hvidløg 4 dl kylllingebouillon 4 dl kokosmælk ½ tsk gurkemeje ½ bundt forårsløg Havsalt Peber Obs. Denne opskrift er til en forret. […]