Indbagt laks

Posted by on Jan 9, 2013 in Hovedretter | 0 comments

Indbagt laks

Gør den sædvanlige laksefilet en del mere charmerende med dette lille twist. 4 personer 500 g spinat salt og peber 4 butterdejsplader (frost) 4 laksesteaks uden skind og ben 1 æggeblomme dild 1 rød peberfrugt i små tern Pluk spinaten, og skyl den grundigt. Kom spinaten i en gryde, og damp den i det vand, der hænger ved, til den er faldet helt sammen. Krydr med salt og peber, og lad spinaten dryppe af i en sigte. Lad butterdejspladerne tø op på køkkenbordet, til de har opnået stuetemperatur. Skær 2-3...

Read More

Mojitos

Posted by on Jan 9, 2013 in Anbefalet, Drinks, Featured | 0 comments

Mojitos

Efterhånden en drink som har haft sin storhedstid og nu er på vej retur. Det ændrer dog ikke ved at den er enormt velsmagende og et stort hit hos alle der kan lide det sure med det søde. Dagen før drinken skal serveres, skal der tilberedes to forskellige drinks-mix Citronmix: Saften fra 6 citroner (friske) 300g sukker 3dl vand Det hele mixes sammen og stilles i køleskabet Sukkermix: 4 dl sukker 4 dl vand Koges sammen til en lys sirup (5-10 minutter). Det må ikke blive for tykt, for så bliver det...

Read More

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Posted by on Jan 9, 2013 in Hovedretter, Supper, Unlisted | 0 comments

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

En rigtig klassiker fra det thailandske køkken. En let suppe med et godt bid. 4 kyllinefileter 2 røde chilifrugter 1 rød peber 5-6 forårsløg 2 spsk. sesamolie ½ tsk. salt 6 dl hønsebuillon 1 dåse alm. kokosmælk 400ml 4 små “pak soi” eller spinat eller sølvbede 3 spsk. fiskesauce 12 sukkerærtespirer/bånnespirer 1 spsk. korianderblade 2 lime Skær kyllingen i fine strimler. Fjern kerner fra chilifrugter og rød peber og skær dem i skiver. Rens forårsløg og skær den i skiver. Steg...

Read More

Thaisuppe med nudler og tigerrejer

Posted by on Jan 9, 2013 in Hovedretter, Supper, Unlisted | 0 comments

Thaisuppe med nudler og tigerrejer

God kraftig suppe der mætter godt. Man går aldrig galt i byen, når der er tigerrejer involveret. Til ca. 4 personer Ca. 8 cm frisk ingefær, fint revet 4½ fed hvidløg, fint hakket 3 stængler citrongræs, fint hakket 2 spsk. olie 2 1/4 liter bouillon (hønsebouillon – men du kan også bruge grøntsagsbouillon) 3 spsk. østerssauce 3 spsk. soja 3 spsk. fiskesauce 1½ spsk. sød chilisauce 1½-2 dåser kokosmælk (ikke light!!!) Ca. 10-15 lime blade Frisk rød chili efter smag – start med at...

Read More

Muslingesuppe med hvidvin

Posted by on Jan 9, 2013 in Forretter, Supper, Unlisted | 0 comments

Muslingesuppe med hvidvin

Den klassiske muslingesuppe med en god kraftig smag. 2 kg muslinger (til 8 personer) 2 fed hvidløg 1 løg 2 gulerødder 1 bundt kørvel 1 bundt persille 2 spsk olivenolie 3 dl hvidvin 3 dl piskefløde 2 tsk salt og lidt peber Skyld muslingerne under rindende vand. Dem der ikke lukker sig skal kasseres. Det samme gælder de meget tunge da de kan indeholde sand. Bank de åbne mod bordet let. Hvis de ikke lukker sig skal de kasseres. Hak hvidløg fint, skær løget i skiver og skær gulerødderne i tynde skiver....

Read More