Hjemmelavet københavnerstang

Posted by on Mar 25, 2019 in Desserter | Comments Off on Hjemmelavet københavnerstang

Hjemmelavet københavnerstang

En super lækker dessert der løfter begrebet “en københavnerstang” til nye højder. Is 5 dl sødmælk En god vaniljestang 7 æggeblommer 140 g sukker 2,5 dl fløde Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Læg både stang og korn i mælken i en gryde og bring den næsten i kog – op til omkring ca. 85-90C. Fjern gryden fra varmen og lav den trække i 15 minutter, så vaniljesmagen bliver ekstra tydelig i sødmælken. Pisk i mens æggeblommer med sukker, indtil den er luftig og lys. Tilsæt...

Read More

Hugo

Posted by on Aug 1, 2018 in Drinks | Comments Off on Hugo

Hugo

Den lækreste sommerdrik 3 dele prosecco (gerne Napoleon extra sec) 2 dele hyldeblomstsirup 1 del mineralvand med brus 1 lille smule citronsaft Godt med isterninger i et vinglas. Læg et par stilke mynte og en hel skive appelsin eller lime ved som pynt.

Read More

Rarbarberkage

Posted by on Jun 23, 2018 in Featured, Kager og brød | Comments Off on Rarbarberkage

Rarbarberkage

Sindssyg lækker kage med lige den rette blanding af sødme, syrlighed, blødhed og knas. Du går simpelthen ikke galt i byen med den og så er den til og med nem at lave. Crumble 75 g koldt smør 75 g sukker 75 mel 40 g mandler Hak mandlerne semigroft. Bland mel og sukker. Smuldr koldt smør i mel/sukker-blandingen. Kom de hakkede mandler i. Dej 200 g blødt smør 300 g sukker 1 vaniljestang 3 æg 1,5 tsk. bagepulver 260 g mel 80 g marcipan 400-500 g rabarber (10-12 stængler) Pisk smør, sukker og...

Read More

Oksemørbrad

Posted by on Jan 29, 2018 in Sous-vide, Unlisted | Comments Off on Oksemørbrad

Oksemørbrad

Fordele: så mørt at det næsten kan skæres med øjnene Ulemper: Dyrt. Faktisk ikke meget smag. Grader: 57 Tid: 3 timer Marinering: Plain Husk: Skal ikke have for meget, så falder den næsten fra hinanden. 4,5 timer er virkelig at presse den.

Read More

Okseklump

Posted by on Jan 29, 2018 in Sous-vide, Unlisted | Comments Off on Okseklump

Okseklump

Fordele: Billigere end mørbrad. Rigtig god kødsmag. Ulemper: I sous-vide? Ingen! Grader: 56,5 Tid: 27 timer Marinering: Smør med ned i vacuumpakken  

Read More